Informativa

Informativa se je razvila v tradicionalen vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki obiskovalcem vsako leto na enem mestu predstavi celotno paleto izobraževalnih možnosti od srednje šole naprej tako v Sloveniji kot tujini. 

12. Informativa se je odvijala 24. in 25. januarja 2020 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Hkrati predstavi še različne možnosti štipendiranja, različne poklice in poklicne spretnosti, možnosti zaposlitve, ponudbo različnih možnosti bivanja v času šolanja in druge informacije, pomembno povezane z izobraževanjem vseh generacij. 

Na Informativi se predstavijo programi srednjih, višjih in visokih šol, fakultet, univerz ter drugih izobraževalnih centrov in zavodov iz Slovenije in tujine. Poleg tega so na voljo informacije o dodatnem izobraževanju (jezikovnih tečajih, kreativnih delavnicah, poslovnem in strokovnem izobraževanju, neformalnem izobraževanju itd.), o mednarodni mobilnosti, o poklicih, zaposlitvenih priložnostih idr. Sejemsko razstavo spremlja tudi pester izobraževalni program s predavanji, delavnicami in pogovori ter spremljevalni program na odru.

Obiskovalcem so na sejmu tako na voljo celovite informacije, povezane z izobraževanjem - od programov, po katerih se lahko šolajo oz. formalno ali neformalno izobražujejo, do nasvetov različnih institucij, ki jim lahko pomagajo pri odločanju o poklicni poti, načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ali prekvalifikacije, praktičnega izobraževanja in usposabljanja ter nenazadnje zaposlitve.

www.informativa.si

Kontaktna oseba:

Melita Remškar
Telefon: 01 300 32 03, 041 882 961
E-pošta: info@proevent.si

Cilji projekta

Cilj Informative je postati osrednje stičišče izobraževalnih institucij, gospodarstva ter splošne in strokovne javnosti v Sloveniji. Tako bo obiskovalcem ponudila popoln pregled celotne vertikale izobraževanja – od srednje šole, preko visokega šolstva, do (prve) zaposlitve in nadaljnjega izobraževanja. Vsak obiskovalec pa bo na enem mestu resnično dobil vpogled v različne možnosti, ki so mu na voljo pri načrtovanju njegove poklicne in karierne poti od začetka izobraževanja do zaposlitve in naprej.

Ključne informacije

Informativa je prvi in največji sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja v Sloveniji.