Nagradni natečaj »Odkrij svoj talent!«

V okviru projekta ''Razvoj storitev vseživljenjske karierne orientacije in nadaljnja krepitev NKT za VKO'' Zavod RS za zaposlovanje, v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, za vse osnovnošolce razpisuje natečaj za najbolj izvirno fotografijo poklica!

Z  dogodkom se pridružujemo pobudi Evropske komisije Evropskemu tednu poklicnih spretnosti 

Namen

Z natečajem želimo osnovnošolce spodbuditi k aktivnejšemu raziskovanju in spoznavanju poklicev, jih usmeriti na pridobivanje dodatnih informacij o poklicih, značilnostih, ključnih veščinah in znanjih, ki so potrebna za opravljanje posameznega poklica.

Razmislek, potreben za ustvarjanje fotografije in kratkega sestavka, je za otroka lahko koristen uvodni korak v raziskovanje svojih osebnostnih lastnosti, sposobnosti, interesov in vrednot. Zgodnje informiranje otrokom in njihovim staršem pomaga pri odločanju o nadaljnji izobraževalni, poklicni, karierni in s tem tudi življenjski poti.    

Sodelovanje

Na natečaju lahko sodelujejo vsi osnovnošolski otroci in sicer tako, da:

  1. posnamejo čim bolj izvirno fotografijo poklica in poimenujejo prikazani poklic.
  2. razmislijo o možni karierni poti in sestavijo kratek sestavek o tem, ali bi poklic na fotografiji lahko bil njihov poklic, o katerem poklicu trenutno razmišljajo in zakaj menijo, da bi bil to lahko pravi poklic zanje
  3. izpolnijo Prijavni obrazec, poskrbijo za vse potrebne podpise in ga skenirajo ali fotografirajo. Svojo fotografijo, sken/fotografijo prijavnega obrazca in sestavek pošljejo do 30. novembra 2016 po elektronski pošti na naslov: natecaj@ess.gov.si.

Nagrade

Podelili bomo:

  • 15 x »Power Bank« (5200 mAh),
  • 10 x USB (16 GB) s pisalom,
  • 20 x USB (16 GB) Bamboo,
  • 20 x igralni komplet poklicnih kart,
  • 20 x blok s pisalom
  • in druge praktične nagrade!

Ključne informacije

Navodila za sodelovanje

Prijavni obrazec

Pravila nagradnega natečaja

Plakat

Kontakt:

natecaj@ess.gov.si