Več 120 podjetij odprlo svoja vrata

28. novembra 2019, je potekal Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, enodnevni vseslovenski dogodek, v okviru katerega je preko 120 slovenskih podjetij iz različnih panog po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata in obiskovalcem predstavila delovne procese, naravo in pogoje dela in različne poklice v realnem okolju. Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.

Največ prijavljenih sodelujočih podjetij je bilo v Savinjski in Osrednjeslovenski regiji, največje število obiskovalcev pa so beležila podjetja iz Savinjske in Osrednjeslovenske regije ter Jugovzhodne Slovenije. Podjetja z največjim obiskom prihajajo iz precej raznolikih panog, v splošnem pa je bilo nekaj več zanimanja predvsem za podjetja s področja elektronike, informacijske tehnologije, kemije in farmacije, strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnosti, pa tudi kovinarstva in strojništva.

Sodelujoča podjetja so hkrati odprla svoja vrata v popoldanskem času, da so se obiskov v podjetjih lahko udeležili tudi starši in drugi odrasli, ki so v dopoldanskem času v službah, mladi pa v šolah. Obiski so potekali neformalno in sproščeno, obiskovalci pa so imeli priložnost neposredno pridobiti potrebne informacije o tem, kje bi želeli nadaljevati izobraževanje in se zaposlovati.

Kategorija novice: