13. Informativa ONLINE

Točno teden dni je do 13. Informative ONLINE, ki se bo to leto odvijala na spletnem mestu www.informativa.si! Vstop v virtualni sejem izobraževanja in poklicev bo brezplačen in enostaven ter varen!

Program je, tako kot vsa pretekla leta, pester in zanimiv. 

Rezultati nagradnega natečaja "Vem, kam grem" 2020

V okviru Zavodskega projekta NKT VKO smo tudi letošnjo jesen za osnovnošolce zadnje triade pripravili nagradni natečaj. Zasnovali smo nalogo, ki je otrokom pomagala spoznavati, kaj si v življenju želijo. Odgovoriti so si morali na nekaj vprašanj in nato ustvariti vizualizacijsko tablo svoje karierne prihodnosti. Šolarji so lahko prijavili svoje prispevke do 4. decembra.
[cid:a45adbba-bc75-4ce5-9398-8dcdfc8c91ae]

Rokovnik vpisa na srednje šole za šolsko leto 2021/2022

Vsako leto tisoče srednješolscev sprejme pomembno odločitev o poklicu in s tem povezanim vpisom v srednjo šolo. Da vam pri tem ne bo potrebno razmišljati o pomembnih datumih, smo jih za vas izbrali na enem mestu. Povzeli smo jih po "Rokovniku za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega poklicnega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2021/2022". 

Želimo vam, da sprejmete dobre odločitve pri nadaljevanju šolanja in veliko uspeha! Verjamemo, da se jeseni srečamo v šolskih klopeh. 

Natečaj "Vem kam grem." 2020

Natečaj je namenjen osnovnošolcem. Prijava in oddaja nalog je možna vse do 4. decembra 2020.

Pripravite se na informativni dan

14. in 15. februarja bodo na srednjih šolah potekali informativni dnevi, namenjeni predstavitvi šol in izobraževalnih programov. Da boste pridobili čim več koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri končni odločitvi, že vnaprej razmislite o temah, ki vas najbolj zanimajo. Za lažji začetek smo vam pripravili nekaj idej.

Več 120 podjetij odprlo svoja vrata

Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.

Pomembni datumi za vpis v SREDNJE ŠOLE 2020/2021

Da bo vpis v srednje šole čim manj stresen, smo vam pripravili pregled pomembnih datumov za vpis v srednje šole v šolskem letu 2020/2021, na podlagi Rokovnika za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/2021.

Rezultati nagradnega natečaja »Vem, kam grem.«

V okviru Zavodskega projekta NKT VKO smo tudi letos za osnovnošolce zadnje triade razpisali nagradni natečaj »Vem, kam grem«. Tokrat smo zanje zasnovali nalogo, ki jih je spodbudila k razmisleku o možnih nadaljnjih korakih izobraževanja in izbire poklica ter k ustvarjanju stripa, ki je moral predstavljati vizijo tega, kar bi radi počeli in dosegli v življenju.

Dan odprtih vrat

V četrtek, 28. novembra, bo več kot 100 podjetij po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata za mladino, starše in vse, ki iščete nove izzive v svoji karieri.

Nagradni natečaj »Vem, kam grem.«

Zasnuj strip o svoji bodoči karieri in se poteguj za lepe nagrade!

Strani