12. 11. 2018
Novice

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za šolsko mladino in starše

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in starše.

Eden od najboljših načinov za pridobivanje informacij glede poklicev in nadalnjega šolanja je obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo na obisk v podjetje. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto bomo izbrali, ko bo to potrebno.

Prav temu je namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše ter dijake, ki bo letos potekal 29. novembra ob 16.30 v več kot 100 podjetjih po vsej Sloveniji.

Ta dan bodo podjetja po vsej Sloveniji odprla svoja vrata za mladino in starše, da jih obiščete in v realnem delovnem okolju spoznate različne poklicne možnosti. Tako vam omogočijo, da se lažje odločite za poklice, ki jih podjetja potrebujejo.

Na povezavi www.odkrijsvojtalent.si lahko vidite vsa podjetja, ki se bodo za mladino in starše odprla tega dne. Poglejte, katera podjetja so prijavljena v vaši okolici ali širše, ter izberite eno in se prijavite prek navedene povezave.  

V podjetju vas bodo pričakali zaposleni, kjer vam bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo. Se pa med njimi skrivajo izredno zanimivi poklici, ki nam v prihodnosti omogočajo zanimivo delo in razvoj. Vseslovenski dan odprtih vrat za mladino in starše je do zdaj potekal že dvakrat in 98 % obiskovalcev ga je ocenilo kot zelo koristnega.

Vabljeni, da pohitite s prijavo, ki je možna do zapolnitve prostih mest