10. 01. 2020
Novice

Informativa

Informativa je prvi in največji sejem izobraževanja pri nas. Na njem se predstavijo številne izobraževalne inštitucije in zavodi, ki skrbijo za razvoj izobraževanja.

Informativa se je razvila v tradicionalen vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki obiskovalcem vsako leto na enem mestu predstavi celotno paleto izobraževalnih možnosti od srednje šole naprej tako v Sloveniji kot tujini. 

Navadno se sejem odvija zadnji teden januarja, na Gospodarskem razstavišču, letos pa smo imeli priložnost virtualnega sprehoda med "stojnicami" izobraževalnih inštitucij. 

Na Informativi se predstavijo programi srednjih, višjih in visokih šol, fakultet, univerz ter drugih izobraževalnih centrov in zavodov iz Slovenije in tujine. Poleg tega so na voljo informacije o dodatnem izobraževanju (jezikovnih tečajih, kreativnih delavnicah, poslovnem in strokovnem izobraževanju, neformalnem izobraževanju itd.), o mednarodni mobilnosti, o poklicih, zaposlitvenih priložnostih idr. Sejemsko razstavo spremlja tudi pester izobraževalni program s predavanji, delavnicami in pogovori ter spremljevalni program na odru.

Hkrati sejem predstavi še različne možnosti štipendiranja, različne poklice in poklicne spretnosti, možnosti zaposlitve, ponudbo različnih možnosti bivanja v času šolanja in druge informacije, pomembno povezane z izobraževanjem vseh generacij. 

Obiskovalcem so na sejmu tako na voljo celovite informacije, povezane z izobraževanjem - od programov, po katerih se lahko šolajo oz. formalno ali neformalno izobražujejo, do nasvetov različnih institucij, ki jim lahko pomagajo pri odločanju o poklicni poti, načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ali prekvalifikacije, praktičnega izobraževanja in usposabljanja ter nenazadnje zaposlitve.