09. 09. 2021
Novice

Obišči ULICO OBRTI na MOS Celje in spoznaj obrtne poklice

Letošnji Mednarodni obrtni sejem v Celju (MOS) bo potekal med 15. in 19. septembrom. Na Ulici obrti bodo predstavljeni različni obrtni poklici. Učenci, ki si boro predstavitve ogledali, bodo imeli priložnost, da se aktivno vključijo v izdelavo izdelka.

Na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju bo Obrtno–podjetniška zbornica Slovenije s svojimi člani in območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, kot strateškim partnerjem, ter srednjimi poklicnimi in strokovnimi šolami pripravila tako imenovano Ulico obrti, kjer bodo predstavljeni zanimivi obrtni poklici. Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati osnovnošolci lahko videli demonstracijo posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in Centra RS za poklicno izobraževanje, ter spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve.
Poklici, ki bodo predstavljeni: avtoserviser, oblikovalec kovin – orodjar, strojni mehanik, mizar, kuhar, natakar, zidar, tesar, pek, slaščičar in elektrikar. Na razstavnem prostoru bo predstavljena tudi domača in umetnostna obrt.

Ulica obrti poteka v okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja 2021 – 2022, naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.