30. 09. 2018
Novice

Odlični rezultati Slovenske ekipe na tekmovanju Euroskills 2018

Od 26. do 28. septembra 2018 je v Budimpešti na Madžarskem potekalo evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills 2018.

Slovenijo je pod organizacijsko taktirko Centra RS za poklicno izobraževanje, zastopalo 12 tekmovalcev, v desetih poklicnih panogah: mehatroniki, kamnoseštvu, pohištvenem mizarstvu, stavbnem mizarstvu, informatiki, cvetličarstvu, aranžerstvu, slikopleskarstvu, kuharstvu in strežbi.

Letošnjega tekmovanja, ki je potekalo v 35 panogah, se je udeležilo kar 528 mladih in talentiranih tekmovalcev (starih med 18 in 25 let), iz 28 držav.

Slovenski dobitniki odličij na EuroSkills 2018

Tudi v letošnjem letu si je Slovenska ekipa prislužila medaljo. Tokrat so bronasto medaljo nadeli okrog vratu Žigi Simončiču in Martinu Dagarinu, ki sta tekmovala v panogi IKT, pod mentorstvom Andreje Vehovec, Marka Kastelica in Timoteja Grudna, Vegova Ljubljana. Hkrati smo prejeli kar štiri medalje za odličnost, kar je še enkrat več kot na prejšnjem tekmovanju EuroSkills. Medaljo za odličnost so tako prejeli v panogi kamnoseštvo Tilen Meglič pod mentorstvom Roka Verstovška Tanška, Višja strokovna šola Sežana in kamnoseškega mojstra Jerneja Bortolata, v panogi strežba Emin Tiganj pod mentorstvom Boštjana Humskega, BIC Ljubljana in Aide Kadič, Hit alpinea, v panogi cvetličarstvo Brigita Klinar pod mentorstvom Ane Sotošek, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in cvetličarskega mojstra Marjana Planinška, v panogi kuharstvo Gašper Rjavec pod mentorstvom Neli Selan, BIC Ljubljana in kuharske mojstrice Alme Rekić. Po skupnem številu točk, h kateremu so največ prispevali bronasta Žiga Simončič in Martin Dagarin ter nosilec naslova Best of nation Emin Tiganj, se Slovenija uvršča v zgornjo polovico držav ki so nastopile na letošnjem tekmovanju EuroSkills.

Slovenska ekipa EuroSkills 2018

Prav tako odlično so se odrezali tudi vsi ostali tekmovalci, ki so samozavestno opravili z vsem nalogami.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo!

Organizacijo udeležbe celotne slovenske ekipe je vodil Center RS za poklicno izobraževanje.