25. 09. 2014
Novice

Sporočilo za javnost

Na Centru RS za poklicno izobraževanje je danes potekala novinarska konferenca, kjer je bila predstavljena ekipa, ki bo Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju v poklicnih spretnostih EuroSkills 2014.

Tekmovanje, bo potekalo od 2. – 4. oktobra 2014 v Lillu v Franciji, na njem pa bo v 41 poklicnih panogah nastopilo preko 400 tekmovalcev iz 25 držav. Slovenijo bo zastopalo 15 tekmovalcev v sedmih poklicnih panogah: kamnoseštvo, lesarstvo, aranžerstvo, cvetličarstvo, računalništvo, mehatronika, kuharstvo in strežba.

Euroskills je tekmovanje mladih strokovnjakov med 18 in 25 let v poklicnih spretnostih. Poudarek je na aplikativnih znanjih in v tem smislu so sestavljene tudi tekmovalne naloge.

Namen tekmovanja je promocija poklicnih spretnosti, ustvarjanje okolja za sodelovanje izobraževalcev in zaposlovalcev ter prispevek k strokovnemu napredku in k večji zaposljivosti talentiranih mladih strokovnjakov.

Tekmovanje EuroSkills poteka vsaki dve leti, Slovenija pa bo na njem letos nastopila že četrtič. Do sedaj je naša država na teh tekmovanjih osvojila skupno 1 zlato, 6 srebrnih in 2 bronasti odličji ter 6 medalj za odličnost.