04. 02. 2022
Novice

Vse o vajeništvu na enem mestu

Vas zanima vajeniška oblika izobraževanja?

Publikacija na spodnji povezavi ponuja osnovne informacije za bodoče vajence in njihove starše o izvajanju vajeniške oblike izobraževanja. Predstavljeni so vsi ključni elementi vajeniške oblike izobraževanja. Predstavljeni so primeri ali spletne povezave, na katerih dobite več informacij o določeni temi ali pa vas pripeljejo do primerov raznih dokumentov, povezanih z vajeniško obliko izobraževanja.

Predstavljene so usmeritve, kje dobiti informacije o šolah in podjetjih, ki izvajajo vajeništvo ter opis, kako običajno poteka vpis v vajeniško obliko izobraževanja od izbora podjetja do sklepanja pogodbe in formalnega vpisa v šolo. Opisani so pogoji, ki jih morajo zagotoviti podjetja, da lahko izvajajo vajeništvo, sledijo pa informacije o obveznostih vajencev in podjetij pri izvajanju vajeništva ter izzivi, ki vajence običajno doletijo na prehodu iz šolskega v delovno okolje.

Publikacija je nastala na Centru RS za poklicno izobraževanje v okviru projekta ESS »Prenova poklicnega izobraževanja v letih od 2016 do 2021«.

Predstavitev_vajenistva_za_mladostnike_in_starse.pdf (cpi.si)