Šole

Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija

Amor magister optimus.
Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija
Ali po slovensko: »Ljubezen je najboljša učiteljica.«

Naš šolski moto poskušamo kar najbolj udejanjati v življenju in delu na naši šoli. Prizadevamo si, da bi dijaki lahko do polnosti razvili vse svoje potenciale. Velik poudarek namenjamo medosebnim odnosom, gradnji razrednih skupnosti in seveda tudi akademski odličnosti. To pomeni, da so naši dijaki vsako leto med najuspešnejšimi na maturi in predvsem, da po končanih štirih letih obiskovanja Škofijske klasične gimnazije s seboj odnesejo kar nekaj prijateljstev in morda še več lepih spominov.

Šola izvaja naslednji izobraževalni program:

  • Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija

Dijaki od pouka in drugih dejavnosti šole odnesejo lepe spomine. Med njimi so seveda najbolj zanimive ekskurzije, ki naše dijake čakajo v vsakem letniku, pa izmenjave, ko gre skorajda vsak dijak za kak teden sam ali v manjši skupini nekam v tujino. Poleg teh priložnosti pa je še mnogo možnosti za skupno ustvarjanje spominov – bodisi na krožkih, razrednih vikendih, dnevih dejavnosti, športnih, glasbenih ali preprosto družabnih dogodkih.

Na šoli svoje znanje in izkušnje ter prijateljstva in življenjska spoznanja pridobiva več kot 600 dijakov. Sama zgradba je stara dobrih 100 let, a je bila obnovljena in nudi vse sodobne možnosti za izvajanje pouka.

Izobraževalne institucije
Sorodne šole: