25. 05. 2021
Novice

Evropski teden mladih - Naša prihodnost je v naših rokah

Evropski teden mladih, ki poteka vsako drugo leto, omogoča razpravo o za mlade pomembnih temah, predstavitev priložnosti EU na področju mladine in počastitev zgodb o uspehu. To je vrhunec evropskih zborovanj za mlade in mladinski sektor v Evropi.

Glavni organizatorji evropskega tedna mladih so nacionalne agencije za Erasmus+, evropska solidarnostna enota in mreža Eurodesk. Leta 2021 bo evropski teden mladih potekal predvsem na nacionalni ravni in prek spleta.

Na Evropskem mladinskem portalu si oglejte dogodke blizu vas in se jih udeležite. Osrednja tema celotnega dogajanja je slogan "Naša prihodnost je v naših rokah".

Zakaj tak slogan? Ali menite, da mora biti več mladih dejavnih in si prizadevati za boljši jutri? Ali bi želeli živeti v bolj vključujoči družbi? Ali je okolje za vas ključna tema? Pomembno je ustvariti prostor, v katerem lahko delite svoje mnenje in spoznate nove načine in priložnosti za pomembne prispevke. Ker je vaša prihodnost v vaših rokah.

In to priložnost vam ponuja prav Evropski teden mladih. Zanimivi dogodki in navdihujoča srečanja vam bodo pokazala, da se prihodnost se ustvarja zdaj in da imate možnost, da določite cilje ter prispevate k pobudam za izboljšanje stvari. Poleg tega se letos začenjajo novi programi EU za mlade za obdobje 2021–2027. Novi Erasmus+ in evropska solidarnostna enota sta lahko priložnost, da se bolj dejavno vključite v družbo, prispevate k zelenim temam, se soočite s prihodnjimi izzivi s povečanimi digitalnimi znanji in spretnostmi ter postanete bolj vključujoči in odprti za raznolikost.

Želite izvedeti več o novih možnostih financiranja EU ali izraziti svoje mnenje o tem, kar je za vas pomembno? Udeležite se različnih dogodkov in razprav ter spregovorite o kakšni pomembni zadevi. Sodelujte!!!