Šole

Naslov: Cankarjeva ulica 10

5000 Nova Gorica

Telefon: 05 620 57 71

E-pošta: gzs@scng.si

Šolski center Nova Gorica, Gimnazija in zdravstvena šola

Na Gimnaziji in zdravstveni šoli stremimo k stalnemu izboljševanju kakovosti dela ter učnih uspehov dijakov. Spodbujamo medsebojno učno pomoč in prostovoljno delo.  

V sodobno opremljenih učnih laboratorijih dijaki dobijo kakovostno strokovno znanje, ki jim omogoča uspešno vključevanje na trg dela in  jim odpira pot v nadaljnje izobraževanje. Šola se povezuje s podjetji in razvojnimi inštitucijami ter sledi razvoju novih tehnologij.  

Želimo si, da bi bila naša šola še bolj prepoznavna po tem, kar nas odlikuje: po inovativnosti, razvojni naravnanosti in odprtosti za sodelovanje. 

Šola izvaja izobraževalne programe:

  • Tehniška gimnazija 
  • Zdravstvena nega 
  • Bolničar - negovalec 

Tehniška gimnazija je zanimiva za vse, ki si želijo splošnega gimnazijskega izobraževanja, obenem pa iščejo izzive na tehniških področjih. Program ponuja vsebine s področij robotike, umetne inteligence, prostorskega modeliranja, 3D-tiska... Dijaki skozi projektno delo lahko razvijajo lastne inovativne zamisli.  Vključujejo se v mednarodne izmenjave. 

Zdravstvena šola ponuja kakovostno znanje za samostojno, empatično in odgovorno opravljanje poklica. 

K vpisu vabimo osnovnošolce, ki jih veseli delo z ljudmi,  imajo smisel za urejenost, so optimistični, skrbni ter imajo korekten in spoštljiv odnos do sočloveka. 

Izobraževalne institucije
Sorodne šole: