Šole

Biotehniški izobraževalni center, Živilska in naravovarstvena šola

Dobrodošli na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana - ustanovi z več kot 160-letno tradicijo. Želite pridobiti splošna znanja in se hkrati specializirati na področju živilstva, prehrane ali naravovarstva? Potem je Živilska in naravovarstvena šola -  ena izmed štirih enot BIC Ljubljana - prava izbira za vas. Dijaki in dijakinje pridobivajo praktične izkušnje v realnih učnih okoljih, v šolski slaščičarni, pekarni, šolski trgovini KRUHarije in CUKRnije, v sodobno opremljenih laboratorijih, v leseni in skoraj nič-energijski šolski stavbi EkoHiši BIC Ljubljana ter v okviru praktičnega izobraževanja pri zunanjih delodajalcih. Smo zdrava, čista in okolju prijazna šola. Šola, na kateri se vedno veliko dogaja na kulturnem, športnem, naravoslovnem in zabavnem področju, šola z ustvarjalnimi učitelji in dijaki. Smo prijeten drugi dom, v katerem dijaki in dijakinje osebnostno zorijo in se pripravljajo na življenje in delo.

Dijaki in dijakinje, ki se vpišejo na BIC Ljubljana, Živilsko in naravovarstveno šolo, se lahko izobražujejo za naslednje poklice:

  • naravovarstveni tehnik (SSI),
  • živilsko prehranski tehnik (SSI in SSI - PTI),
  • slaščičar, pek, mesar (SPI),
  • pomočnik v biotehniki in oskrbi (NPI).

V naši trgovini KRUHarije in CUKRnije vas čaka široka paleta slastnih slaščic in pekovskih izdelkov, ki jih v okviru praktičnega izobraževanja pripravljajo tudi  dijaki in dijakinje v naši lastni pekarni in slaščičarni, kjer pod strokovnim mentorstvom pridobivajo praktična znanja in izkušnje. Za zdravo in uravnoteženo prehrano skrbi šolska kuhinja, ki dnevno zagotavlja več  hladnih in toplih obrokov.

Naša šola je ponosna na svoje vključevanje v mednarodne projekte, kot je npr. Erasmus+, kjer ponujamo možnost mednarodne mobilnosti v tujini. Vključeni smo tudi v projekt Moje podjetje, s katerim  dajemo priložnost za razvoj lastnega dijaškega podjetja, tako da podjetniške veščine razvijajo že med šolanjem.

Na Živilski in naravovarstveni šoli učenja ne omejujemo samo na učilnice. Naši dijaki in dijakinje se udeležujejo strokovnih in razrednih taborov, skrbijo za  šolski ekovrt, kjer se učijo permakulturnega vrtnarjenja in obrezovanja sadnega drevja.

Dijakom in dijakinjam nudimo celostno mentorstvo in podporo, ki jim omogoča sodelovanje na različnih tekmovanjih, kjer pogosto dosegajo izjemne uspehe. Verjamemo v njihov potencial in jih spodbujamo, da se preizkusijo in pokažejo svoje talente.

Na BIC Ljubljana je prostovoljstvo velik del naše šolske skupnosti. Dijaki in dijakinje se lahko aktivno vključijo v raznolike prostovoljske dejavnosti, s katerimi pridobivajo dragocene izkušnje in razvijajo svojo družbeno odgovornost.

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana imamo tudi Karierni center, kjer  nudimo strokovno podporo in usmerjanje pri nadaljnjem izobraževanju ali iskanju zaposlitve.

Naša predanost odličnosti v poklicnem in strokovnem izobraževanju ter usposabljanju je bila prepoznana tudi na evropski ravni. Leta 2020 smo kot prva šola v Sloveniji prejeli nagrado Evropske komisije Vet Excellence Award, ki nas je uvrstilo med najbolj inovativne izobraževalne ustanove v Evropi v kategoriji odličnosti.

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana, Živilski in naravovarstveni šoli, stremimo k visoki kakovosti poučevanja, ki temelji na sodobnih metodah in inovativnih oblikah dela. Smo šola, ki ponuja priložnost za prihodnost. Šola, ki deluje v čudoviti okolici Ljubljanice med Špico in Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani, pa tudi z novejšo, leseno šolsko stavbo - EkoHišo -  v kateri se izobražujejo  dijaki in dijakinje v programu naravovarstveni tehnik, v mirni okolici  poleg Veterinarske klinike  v Mestnem logu.

Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite. Skupaj bomo ustvarjali navdihujoče izobraževalno okolje, kjer boste lahko razvili svoje talente in dosegli svoje cilje.

Instagram profil: https://www.instagram.com/bicljubljana/

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/company/biotehni%C5%A1ki-izobra%C5%BEevalni-center-ljubljana/mycompany/?viewAsMember=true

Izobraževalne institucije
Sorodne šole: